Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Vakcinācijas Centrs: ID potes Latvijas iedzīvotājiem joprojām pieejamas
Publicēts 29. oktobrī, 2010.
Atbildot uz medijos izskanējušo nepatieso informāciju, ka Latvijā beigušās jaunās tehnoloģijas pretgripas potes (ID potes), “Vakcinācijas centrs” apliecina, ka, neskatoties uz iedzīvotāju izrādīto lielo interesi, “ID potes” joprojām ir pieejamas ikvienam interesentam.

“Vēlos kliedēt izskanējušās baumas par to, ka ID pote Latvijā vairs nav pieejama. Esam veikuši jaunā tipa vakcīnas pasūtījumu un spēsim nodrošināt imunitātes stiprināšanu ikvienam interesentam,” skaidro “Vakcinācijas centra” vadītāja Ārija Stalbova.

Jaunās tehnoloģijas vakcīna ID (Intradermālā) pote Latvijā ir pieejama no šī gada rudens. No tradicionālās vakcīnas tā atšķiras ar veidu, kādā antigēns tiek ievadīts cilvēka organismā. ID pote labāk uzsūcās organismā, kā arī ir nesāpīga, jo infekcija tiek veikta ādas augšējā slānī, un tas ir tikpat kā nejūtami. Cilvēka ādas īpašības – bagātīgs asinsvadu un limfmezglu tīkls un augsts imūnšūnu koncentrāts –  norāda uz ādas kā vakcinācijas vietas piemērotību. Ievadot antigēnu ādā, tas strauji migrē uz reģionālajiem limfmezgliem, nodrošinot tūlītēju, maksimālu imunitāti.

“Esam gandarīti, ka iedzīvotāji novērtē un interesējas par jauno vakcinācijas tehnoloģiju – ID potēm. Tas norāda, ka Latvijā cilvēki vēlas izmantot jaunās iespējas. Tāpat cilvēki ar lielu atbildību izturas pret savas un savu bērnu imūnsistēmas stiprināšanu. Cilvēki pie mums nāk ne tikai saņemt vakcīnu, bet jautā arī par citām profilakses iespējām,” norāda Ārija Stalbova.

Lai turpinātu stiprināt iedzīvotāju imūnsistēmu un mudinātu ikvienu ar lielāku vērību izturēties pret savu veselību, “Vakcinācijas centrs” katram klientam, kas vēlēsies vakcinēties pret gripu novembrī dāvinās kilogramu Latvijā audzētu ābolu. 

Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: