Arhīvs
Marts, 2024
26
27
28
29
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Latvijā pieejama jaunas tehnoloģijas vakcīna “ID Pote”
Publicēts 4. oktobrī, 2010.
Šī gada rudenī Latvijā pieejama un jau lielu cilvēku interesi izraisījusi jaunas tehnoloģijas vakcīna ID (Intradermālā) pote, kas no tradicionālās vakcīnas atšķiras ar veidu, kādā antigēns tiek ievadīts cilvēka organismā. ID pote ir nesāpīga, jo infekcija tiek veikta ādas augšējā slānī, un tas ir tikpat kā nejūtami.

“Bieži vien saskaramies ar cilvēkiem, kas nevakcinējas un neveic šāda veida slimību profilaksi tieši tādēļ, ka viņiem ir bail no potēšanas procesa, kad adata tiek ievadīta dziļi miesā. ID pote šajā ziņa ir lielisks risinājums, jo to gandrīz nejūt, tajā pašā laikā saglabājas augsta injekcijas kvalitāte. ID pote piemērota jūtīgiem cilvēkiem no 18 g.v.  un ikvienam, kam līdz šim vakcinēšanās saistījusies ar negatīvām emocijām,” skaidro “Vakcinācijas centra” vadītāja Ārija Stalbova.

ID Potes pamatā ir vienkāršs un efektīvs vakcinācijas veids – mikroinjekcijas sistēma – kas ar 10 reizes mazāku adatu nekā ierasts var precīzu vakcinācijas devu ievadīt tieši ādā. Adatu nevar ievadīt dziļāk par 1,5 mm, līdz ar to samazinot sāpīgumu. Intradermālā vakcinācija ir droša gan pacientam, gan medicīnas darbiniekam, jo ar to nav iespējams nejauši sadurties vai lietot to atkārtoti.

Cilvēka ādas īpašības – bagātīgs asinsvadu un limfmezglu tīkls un augsts imūnšūnu koncentrāts –  norāda uz ādas kā vakcinācijas vietas piemērotību. Ievadot antigēnu ādā, tas strauji migrē uz reģionālajiem limfmezgliem, nodrošinot tūlītēju, maksimālu imunitāti.

Šobrīd jaunās ID potes būs pieejamas tuvākās dienās “Vakcinācijas centra” klientiem, un cilvēki par to jau izrāda lielu interesi, norādot, ka tas ir lielisks veids, kā izvairīties no negatīvajām emocijām, kas iepriekš saistījušās ar vakcināciju, kā arī ar to daudz vieglāk ir vakcinēt bērnus. 

http://www.vakcinacijascentrs.lv/lat/ 


Komentāri
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: